zaterdag 19 mei 2012

¡E viva España!

¡Buenos Dias!

Wij zijn gisteren aangekomen in Burgos en houden hier vandaag onze eerste echte fietsvrije rustdag. Het voelt vreemd aan om rond 10u `s ochtends geen zadel onder ons gat te voelen... :-) Maar we kunnen een dagje rust wel goed gebruiken na 3 weken elke dag gefietst te hebben en na het lastigere klimwerk van de voorbije dagen.

Hierbij het verslag van gisteren:

DAG 21: SANTO DOMINGO DE LA CALZADA - BURGOS (93.69km)

- Een iets betere ervaring met een pelgrimsalbergue dan vorige keer: iets minder luide snurkers. Gelukkig lagen we ook in een slaapzaal met alleen fietsers, dus geen vroeg opstaande wandelaars. Wel enorm piepende bedden...
- We hebben een langere rit met veel klimwerk voor de boeg naar Burgos, dus beginnen we er op tijd aan. Aangezien we ten laatste om 8u de albergue moeten verlaten, hebben we geen excuus om te treuzelen bij ons ochtendritueel.
- We klimmen door prachtige landschappen en godvergeten dorpjes. Het klimmen gaat ons wel goed af en we vorderen vlot. Tegen de middag bereiken we reeds 45km.
- We geven opnieuw enkele Spaanse mountainbikers het nakijken. Ze verwijten ons een motertje te hebben in onze fietsen... Waarop wij met een ferme pets op onze billen duidelijk maken dat dat onze motors zijn! :-)
- Opnieuw gaat het van een bewolkte en mistige voormiddag naar een warme en zonnige namiddag.
- We belonen onszelf voor het goede klimwerk met een ijsje in het heiligdom van San Juan de Ortega.
- Via een mooi fietspad langs de rivier en een park komen we in het mooie en drukke Burgos aan. Hier gaan we onmiddelijk op zoek naar een slaapplek. Dit blijkt echter minder evident dan verwacht. Het is weekend en al snel blijkt dat de albergue, kleine hostals en kleine hotels allemaal volzet zijn.
- We raken lichtjes geïrriteerd door enkele opdringerige oude peetjes die leuren met verblijfsadresjes in ruil voor fooi. We negeren ze en doen gewoon ons ding. Door een tip van een vriendelijke hoteluitbater (wiens hotel volzet is) komen we uiteindelijk in een erg knus en mooi hotelletje terecht, waar we pelgrimskorting krijgen. We boeken meteen 2 nachten.
- Even moeten we puzzelen met onze fietsen, want die moeten naar de bovenste verdieping met de lift... Daar moeten we ze dan nog eens zien vast te maken aan een metalen trap. Het is niet evident je fiets schuin te stallen...
- We genieten van de pure luxe: ons kunnen afdrogen met een gewone handdoek (niet het ultra-absorberend en lichtgewicht reishanddoekje),  slapen in een bed dat breder is dan onze tent, een echt hoofdkussen (geen pull opgerold tot kussen) en spierwitte lakens... Héérlijk!
- We mengen ons onder de flanerende Spanjaarden om nog een hapje te eten.
- We kruipen moe maar voldaan in ons "hemelse" bed. (Of zou het door die fles wijn komen?)

Vandaag verkennen we de stad en doen we het rustig aan om krachten op te doen voor de laatste 550 kilometers. Hierna beginnen we met de Meseta hoogvlakte, waar de wind wel eens een hoofdrol zou kunnen opeisen.

We willen jullie alvast bedanken voor de vele reacties en aanmoedigingen (via de blog, SMS, mailtjes...), het doet ons echt deugd om zo een ondersteuning te krijgen!

¡Hasta luego!

Pelgrims op rust Jonathan en Katleen


4 opmerkingen:

  1. Goed bezig ... het opnemen tegen de mountainbikers.
    Geniet van de eerste en waarschijnlijk enige rustdag en blij te lezen dat jullie Burgos mooi vinden. Veel succes nog met de laatste 500 km.
    Va

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Prachtige stad, Burgos. Mijn vader komt van daar, wisten jullie dat?
    Ja,ja, een mengel van regio's in mijn bloed.

    Santiago komt dichter en dichter!

    Un beso fuerte a los dos!

    Lydia

    BeantwoordenVerwijderen
  3. hallo fietsers,

    we lezen met grote interesse jullie reisverhaal, jullie zijn wel al heel goed opgeschoten! goede moed en laat het niet aan jullie hartje komen...
    groetjes christine en john

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Hop!

    Dat klinkt goed! Hier zijn de oppaswerkzaamheden met Mona voltooid. Zowel kat als ik hebben het overleefd :-) Zaterdag was ze gezellig en is buiten op terras komen snuffelen (bij deze alvast sorry voor het geconsumeerde pintje) maar gisteren heb ik ze helaas niet gezien... Was ook wel pas tegen 22u `s avonds dat ik ben wezen kijken (hele dag gezeild) dus misschien gewoon kwestie van een onvindbaar dutje...

    Groetjes en veel succes!!!!!

    Iaas

    BeantwoordenVerwijderen