woensdag 23 mei 2012

Weer een dagje dichter...

Een bijzonder zonnige goeiedag!

Hier zijn we weer met wat we vandaag beleefd hebben:

DAG 26: LEÓN - HOSPITAL DE ÓRBIGO (45.96km)

- We beginnen de dag (pas om 8u wakker en goed geslapen, hoera!) met een grote café con leche y croissant in de hesperia om de hoek.
- We trekken de stad in voor een bezichtiging per fiets.
- We krijgen maar niet genoeg van de mooie pleintjes en gebouwen die León te bieden heeft. De stad ligt ons wel en blijven er plakken tot na de middag. We twijfelen er zelfs nog even over om hier nog een extra dag en nacht te spenderen, maar we moeten nu eenmaal verder... Wij komen zeker nog eens terug voor een uitgebreid bezoek.
- Bij het buitenrijden van de stad komen we langs een park, de uitgelezen plek voor onze picknick met pan con queso.
- Na het middagmaal trekken we verder en horen plots iemand hard op ons roepen, het blijkt de jonge Duitser uit Sahagún te zijn, die zich genesteld had op een terrasje. Hij geraakt blijkbaar ook niet zo snel voorbij León.
- In de namiddag schijnt het zonnetje nog harder en de 25ºC worden vlotjes behaald. Het is zeer aangenaam om in te fietsen.
- We fietsen opnieuw door een erg mooi landschap, voor ons doemen de bergen op waar we de komende dagen over moeten.
- Het fietsen gaat vlot, tegen 16u30 bereiken we al onze eindhalte voor vandaag: Hospital de Órbigo.
- We rijden het dorpje binnen via de oude indrukwekkende brug met 18 bogen.
- De camping blijkt pas binnen 2 dagen open te gaan, maar we kunnen gelukkig terecht in de tuin van de albergue. Geen slaapzaal met snurkende venten deze keer (Oordopjes helpen gewoon niet, het geluid komt er los door, om niet te spreken van de trillingen...)
- De albergue wordt gerund door een vriendelijk koppel uit Kapellen die hier 3 weken als hospitaleros actief zijn.
- We komen hier ook opnieuw Wim en Els tegen. Zij namen een iets andere weg in het zuiden van Frankrijk, maar blijkbaar lopen onze wegen opnieuw samen.
- Een hond die met zijn baasje op camino is, ligt uitgeteld te slapen in de tuin van de albergue.


Wij wensen vandaag Vake Norby nog een fijne verjaardag toe, we gaan hier zeker volgende week een flesje op kraken in Santiago!

We gaan nu nog een klein potje koken in de albergue en nog wat uitrusten, want morgen klimmen we naar de Cruz de Ferro op 1500m!

Zonnige groeten!

Katleen y Jonathan

Geen opmerkingen:

Een reactie posten