zondag 13 mei 2012

Pyreneeën in zicht!

Rrroekoe!

Alweer internettoegang vandaag, dus bij deze de update van de dag:

DAG 16: ST. VINCENT DE PAUL -  ST. PALAIS (76.38km)

- Wakker geworden in een duivenhok... In plaats van muggen waren het duiven die ons deze keer wakker maakten om 6u45...
- Na het opkramen van ons tentje richting Dax, de stad sliep nog, maar wij (lees: Katleen) versierden er net voor het begin van de mis nog een stempel van de kathedraal.
- Met het gezang van in de kerk op de achtergrond, ontbeten op het naastliggende pleintje.
- Nog vlug wat inkopen gedaan op de lokale markt en dan verder zuidwaarts.
- Na de eerste beklimmingen van de dag worden de contouren van de Pyreneeën zichtbaar. Dat wordt andere koek dan wat we tot nu toe gekregen hebben!
-  's Middags blijven we bij onze picknick (oh jawel, met pain français et du fromage locale) lang plakken in het mooie plaatsje Sorde l'Abbaye. Bij het bezoeken van de abdijkerk versiert Katleen opnieuw een stempel. Een bereidwillige man springt op zijn fiets en leidt ons naar een andere inwoner van het dorp die ons van een mooie stempel voorziet. De man wuift ons nog verder de straat uit.
- Zoals al eerder gebeurde in Poitiers, vallen we onder de inspectie van een groep toeristen die bij hun bezoek opeens de twee fietspelgrims opmerken. Ze bestoken ons met een massa vragen (in een soms niet zo verstaanbaar Frans). Je weet soms niet op welke eerst te antwoorden.
- De kilometers van de voorbije dagen beginnen door te wegen en het tempo in de namiddag gaat naar beneden. Op die manier is het alweer na 17u eer we opnieuw bij een gesloten camping arriveren. Gelukkig is er hier in St. Palais ook een pelgrimsrefuge waar we met open armen ontvangen worden.
- We slapen vanavond in een oud klooster dat werd omgebouwd tot pelgrimsrefuge, samen met nog 2 andere wandelaars en het jolige Nederlandse grenskoppel.

Morgenvroeg kunnen we niet te veel treuzelen want we moeten hier om 9u buiten. Hierdoor kunnen we op tijd in St. Jean Pied de Port zijn om onze spieren nog even te laten rusten. Het wordt onze laatste Franse etappe!

Salutations des pélerins Gantoises!

Katleen & Jonathan

2 opmerkingen:

  1. Zot joh! Al zo dicht bij Spanje!!!! Hopelijk betert het weer daar ook telkens een beetje mee (maar ik hoor al even geen klachten dus ik veronderstel dat dat wel in orde is)? Fiets maar flink door en zie dat je wat eerder terugkomt ;-) Dringend tijd voor gezamenlijke pintjes!!!

    Groetjes en ik hou je op de hoogte van mijn gecompliceerde relatie met Mona :-)

    Iason.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. top! jullie zotte fietsers zeg!

    doe zo voort en ik ben eerder fan van een fleske lachouffe om het achteraf te vieren

    succes nog!

    BeantwoordenVerwijderen