dinsdag 29 mei 2012

't Is gebeurd!

't Is zover! Na 2353 km fietsen...

DAG 32: LOXO - SANTIAGO DE COMPOSTELA (30,81km)





- Na eens een nacht goed geslapen te hebben, zijn we deze ochtend uit Loxo riching westen vertrokken.
- Het eerste deel ging door (eucalyptus)bossen die bijzonder mysterieus waren door de mist en de doorkomende zon.
- We zijn nog enkele Nederlanders en een Belg tegengekomen die ook aan hun laaste kilometers bezig waren.
- De laaste 30km hebben ze ons niet zomaar weggegeven: we hebben nog enkele mooie klimmetjes mogen verwerken. Zeker op het einde, net bij het binnenrijden van het centrum van Santiago, was er nog een venijnig kort neepje dat ons zweet wou proeven.
- Rond 12u30 mochten we dan onder het goedkeurend oog van de torens van de kathedraal het plein oprijden waar Norbert & Yvette (ouders van Katleen) ons zaten op te wachten.
- Na het bekomen met een glaasje Champagne en het weerzien van verschillende andere fietspelgrims, die we ontmoetten tijdens onze tocht, zijn we ons compostelaat gaan afhalen. We hebben voldoende stempels verzameld om geloofwaardig te zijn als pelgrim, we hebben ons getuigschrift met onze naam in het Latijn op zak!

We gaan deze avond nog wat flaneren door de gezellige steegjes hier in Santiago de Compostela en morgen of overmorgen gaan we nog een stukje verder fietsen naar Cabo de Fisterra. Het symbolische eindpunt van de camino.

Hou zeker de komende dagen de blog nog in het oog, wij gaan er nog wat beelden/anekdotes/indrukken/.... met jullie delen!

Vele zonnige groetjes!!!

Katleen & Jonathan

3 opmerkingen:

  1. Zalige foto's! Ik kan bijna niet wachten om daar ook eens met jullie op te klinken, maar vooral, om jullie een dikke knuffel te geven!!!

    Geniet er daar nog van!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. proficiat! groeten, Francis en Annelies

    BeantwoordenVerwijderen